Twilight Türkiye Fan Forumu
   Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Duyurular: Lütfen Forum Kurallarına Uyalım!

Twilight TR 1. Arkaplan Yarışması

Twilight Oyuncuları Türkiye'ye Gelsin!

Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Konu: Alacakaranlık ile ilgili yeni bir kitap: Alacakaranlık ve Tarih..  (Okunma Sayısı 302 defa)

« : 24 Haziran 2010, 17:54:06 »
kucunpiyoooo..
true Çevrimdışı
Genel Sorumlu
Eclipse

*

“Alacakaranlık ve Tarih” editörü, bu kitabın Stephenie Meyer’ın karakterleri hakkında okuyuculara bir bakış açısı kazandıracağını umuyor.

Birkaç hafta önce, tarihi bir düzlemde Alacakaranlık karakterlerinin inceleneceği haberi geldi-ve bu haberi düzenleyen de Alacakaranlık’ın bir fan sitesiydi- editörle bir röportaj yapmışlardı ve kitap basılmadan önce bazı detayları editörden almayı başarmışlardı.

Eğer karakterlerin hikayelerini seviyorsanız, daima onlar hakkında biraz daha bilgi edinmek istersiniz, onları dünyaları ile ilgili, hayat hikayeleriyle ilgili ve geçmişleriyle ilgili. Harry potter ve Alacakaranlık gibi iyi fantastik seriler gerçekçi hikayeleri-karakterlerin geçmişleriyle ilgili- kendi kitaplarının içinde anlatıyorlar, bu geçmişi, karakterlerin dünyasının içinde yapılandırıyorlar. Yazarlar gerçek tarihle karakterlerin geçmişlerini harika bir şekilde dokuyorlar. Karakterlerini geliştirirken tarihten yardım alıyorlar ve bazı tarihi noktaları* kitaplarında işliyorlar.

Bu nedenle, Alacakaranlık ve Tarih, tarihin bazı gerçek yönlerini didikliyor. Hayal dünyası, gerçek tarih ve bazı kültürel parçalarla birleşiyor. Stephenie Meyer karakterin bize nerede nasıl doğduğunu ve büyüdüğünü anlatıyor. Stephenie’ye göre, birinin geçmişini biliyorsanız, onu daima daha iyi anlarsınız.

Carlisle’ın 17. yüzyıldaki Londra’daki yaşamı, Alice’in kapatıldığı yerde geçirdiği zamanlar, Jasper’ın İç Savaş’a katılması ve bunun gibi birçok şey umut ediyorum ki Alacakaranlık severlere daha doyurucu bilgiler verecek. Karakterlerin ve onların dünyasının geçmişinin daha zengin anlatımı, fanları memnun olacak gibi görünüyor.

Daha ayrıntılı bilgiyi buradan edinebilirsiniz: http://twilightnovelnovice.com/2010/05/25/interview-nancy-reagin-editor-of-twilight-history/

Bu kitap tartışılmadan önce, bu kitabı yazanın Meyer olmadığını açıklamalıyım. Bir eleştirmenin(Natalie)  dediğini de aktarayım: eğer bu kitabı yazan Stephenie olsaydı okurdum.

Kaynak: http://www.twilight-turkiye.com            Alıntıdır..

♥ Goo Joon Pyo ♥

« Yanıtla #1 : 26 Haziran 2010, 19:07:44 »
Sen gerçek misin ya?
kara melek Çevrimdışı
gizem
Eclipse

*

ya 100 tan kitap çıktı ya ne yapacaklarını  şaşırdılar ....yakında çocuk kitabıda yapacaklar ha....

Team Edward çünkü Tutulma yanlızca bir kaç dakika sürer, ama güneş sonsuzdur. ;)

Rob'MMMM...

*Çok şekersin sen*
« Yanıtla #2 : 20 Temmuz 2010, 19:07:44 »
Living is easy with eyes closed..
Nessie* :) Çevrimdışı
Ezgii* :)
Çevirmen
New Moon

*

Alacakaranlık Efsanesini Stephenie Meyer yarattı. Yani Edward, Alice, Carlisle, Bella.. Hepsi Stephenie'nin yarattığı kahramanlar. Onun hayalgücünün ürünleri. Bir insanın yarattığı bir şeyi başka bir insan ne kadar açıklayabilir ki? Ön yargılı olmak istemem ama "Stephenie yazsaydı okurdum." bence yerinde bir yorum olmuş.

Bir şey tutulunca gittikçe daha da kurcalıyorlar. Bu ondan faydalanmak gibi geliyor bazen bana. Keşke böyle olmasa.. Bunu bu kitap için söylemiyorum ama belki de gerçekten güzel olur, kim bilir..  gülümse

Fire and Ice
Some say the world will end in fire,
Some say in ice.
From what I've tasted of desire
I hold with those who favor fire.
But if it had to perish twice,
I think I know enough of hate
To say that for destruction ice
Is also great
And would suffice.
- Robert Frost
« Yanıtla #3 : 20 Temmuz 2010, 19:10:56 »
♥♥Alexander Skarsgard ♥♥
~ Of.Gldof Çevrimdışı
Kim, Kiminle, Nerede, Ne Zaman, Napıyor ?
Genel Sorumlu
Eclipse

*

Alacakaranlık Efsanesini Stephenie Meyer yarattı. Yani Edward, Alice, Carlisle, Bella.. Hepsi Stephenie'nin yarattığı kahramanlar. Onun hayalgücünün ürünleri. Bir insanın yarattığı bir şeyi başka bir insan ne kadar açıklayabilir ki? Ön yargılı olmak istemem ama "Stephenie yazsaydı okurdum." bence yerinde bir yorum olmuş.

Bir şey tutulunca gittikçe daha da kurcalıyorlar. Bu ondan faydalanmak gibi geliyor bazen bana. Keşke böyle olmasa.. Bunu bu kitap için söylemiyorum ama belki de gerçekten güzel olur, kim bilir..  gülümse

Düşüncelerimi yansıtıyor bu yorum. Ekleme yapma gereği duymuyorum. hihi

Onların hatası bilmemekti…

Tanrıların hatası öğretmemekti…

Peki, kim onlara hayatın gerçeklerini öğretmeye gönüllü?
Ben Lanetliyim. Gözüm kana bulanmış. Ruhum temiz değil.

« Yanıtla #4 : 21 Temmuz 2010, 09:58:22 »
Carpe Diem!
!ris Çevrimdışı
Twilight

*

Kesinlikle katiliyorum...
« Yanıtla #5 : 21 Temmuz 2010, 12:15:30 »
HayleywillamS ♥
Simge* Çevrimdışı
Robert Pattinson ~ Kristen Stewart ♥
Bölüm Sorumlusu
Eclipse

*

Ben de katılıyorum.
Sonuçta bu S.M'in kitabı, onun hayal gücü.
Eğer çok yazmak istiyorsan kendin,kendi hayal gücünle yazarsın.
Aslında bu da Stepheine'nin ne kadar iyi bir yazar olduğunu gösteriyor.. gülümse

__________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________

Kaçışım~ Tık :)
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

© 2009-2010 Twilight Türkiye Fan Forumu (Arşiv - Gizlilik Politikası)